tirsdag den 17. november 2015

Gili - en kort fornøjelse

Jakob havde kørt med en chauffør, hvis fætter havde en båd, der sejlede til Gili øerne. I konkurrence med alle de andre selskaber, der sejler til Gili-øerne på nøjagtig samme tidspunkt hver dag. Fætterens båd havde aircondition og plads til 120 mennesker. Så det lød jo meget overbevisende. Det kostede kun det halve, men vi lod os ikke skræmme. Ikke før vi stod på kajen sammen med en horde af backpackere, der alle sammen kæmpede om at komme først ned i det hul, der mest af alt lignede en sikkerhedsfælde. En garanteret drukne-ulykke. Hvordan kan man som ansvalig forælder genne sine børn derned? Det gjorde vi og satte os ved et stort vindue, hvor man i det mindste kunne komme ud, hvis det værste skulle ske. Klaras medbragte redningsvest lå øvert i tasken. Parat til brug. 
Heldigvis gik turen uden problemer. 1,5 time i høj hastighed hen over strædet mellem Bali og Gili. Men det var afsindigt varmt og pigernes fine vifte blev brugt flittigt. 


Ankomsten var ikke mindre kaotisk. 50 tasker ud af den lille luge og derefter 50 mennesker. Men det også det gik, som det jo gør hver dag. Og vi var ankommet til Gili.


Gili øerne består af tre små øer, Gili Meno, Gili Air og Gili T (som de lokale kalder den). Hver ø har sandstrand hele vejen rundt, er bevokset af palmer og er omgivet af (et slidt) koralrev. Der er ingen biler på øerne, kun hestevogne, som nogen finder charmerende, andre kalder dyreplageri. Vi synes nu hestene så relativt velnærede og tilfredse ud, og i øvrigt havde vi ikke noget valg. Vi havde tre børn og fem kufferter der skulle frem. Så vi hyrede en hestevogn, der kun lige havde plads til bagage og fire femtedele af familien. Det var et ømt syn at se Jakob løbe efter vognen gennem støvet...


Vores pensionat hedder Sayang Mama Inn og er et fint sted med god valuta for pengene. Kun 200 kr per værelse per nat. Vi havde værelser på første sal og en hyggelig balkon at sidde på. Alt var rent og velholdt, og der var i princippet ikke noget at klage over. Ikke ud over at Gili øerne holder stort set samme temperatur døgnet rundt, og det vil sige at når Klara slog øjnene op kl 06.30 så var det allerede næsten for vamt at gå nogen steder hen. 

Så dagene på Gili blev en jagt på skygge og brise, og det kan man sagtens finde. Alle restauranter ligger i vandkanten og de fleste har palmetag over de hyggelige lounge-inspirerede sofaarrangementer, hvor man kan få serveret sine drinks og måltider. Meget babyevnligt!Det, man også lige skulle vænne sig til på Gili og på Bali generelt, var at få snuppet sin baby. Enhver kvindelig tjener ville komme hen og dikke og spørge hvad babyen hed og alt efter dannelsesniveauet, ville hun så enten bare stikke af med guldklumpen eller spørge først. Derefter hen til de andre tjenere og dikke og så frem med mobiltelefonen og fotografere sig selv med babyen. Klara fandt sig utroligt nok i det, og jeg vænnede mig også til det hen ad vejen. Klaras abolut bedste ven blev Rini, som arbejdede på Bloo Lagoon og som hver morgen modtog Klara med dik og snak og kram. 
Vores besøg på Gili Air blev en kort og intens oplevelse. Der var simpelthen for varmt til at det var sjovt for og med en baby. På turen hjem fik vi opgraderet til et andet bådfartsselskab og vi følte os tryggere til mode. Så meget at Jakob og Kamille sad på toppen af båden mens den ræsede tilbage over bølgerne til dejlige Bali. 

2 kommentarer:

 1. Kære alle 5,
  Dejligt at læse igen på jeres eventyr, som jo ind imellem byder på dramatik - måske har vi farlige fisk og dyr til gode? Håber at sorgløsheden stadig sidder i jeres bagage.
  Her er vinteren snart over os, de lover frostnætter . Vi har haft stormfulde dage efter et utroligt smukt og farverigt efterår - rigtig 'foliage', som de praler med i New Hampshire (!), men i dag har blæsten og bølgerne lagt sig, og månen er en tynd streg på nattehimlen. I weekenden får jeg fuldt hus - min søsters børn, svigerbørn, barnebarn og oldebarn. Kun Lars Bo og Pia overnatter dog.
  Jeg tænker på jer hver dag og synes, I er en fantastisk familie. Take care og på genhør. Tusind kys og knus sviger/farmor/mutter

  SvarSlet
 2. Kære svigermutter. Tak for kommentaren. Ja vi oplever lidt af det hele. Håber sit selskab gik godt. Her er månen næsten fuld og frøerne kvækker i mørket. Knus fra os...

  SvarSlet