søndag den 19. september 2010

Fødselsdag med udsigt

 
Forestil dig en swimmingpool på toppen af et bjerg. Du har udsigt over en overvældende frodig dal. I poolens bund er der de fineste mosaikker, og i et hjørne af poolen står fire liggestole, hvor man kan ligge med, ja, røven i vandskorpen. Sådan et sted tilbragte vi 3 års Kamilles fødselsdag. Og det var altså ikke kun de voksne, der synes det var et hit.
Når man blev træt af at plaske i poolen - som vi i øvrigt havde for os selv, fordi det er lavsæson og fordi de færreste turister har opdaget Panamas lyksaligheder - ja, så kunne man trække sig tilbage til sofaområdet og lege med alle de dejlige gaver. 
Stedet hedder Rancho de Caldera og er en lodge med en lækker restaurant, der også serverede suveræne smoothies. Her fx jordbær/rødbede/ginseng med hibiscus og appelsin/ananas/lime med basilikum. Meget lækkert. 
Dagen startede som den slags skal med morgensang og pandekager med lys og flag. Kamille var lykkelig og rent faktisk overrasket, selv om Sofia har talt ned de sidste seks dage og hvisket højlydt om alt det der skulle ske.
Der var gaver fra familien i Danmark, indkøbt i et legetøjsmekka i nabobyen David. Og der var hjemmetegnet fødselsdagskort fra Sofia med danske flag og lagkager. 
Alle gaver var fantastiske. Især de små petshopper, som kan få enhver fra Krea-segmentet til at gå chok. Plastiklegetøj, når det er mest plastik. Små dyr i en million variationer. Pandaer med store øjne. Hunde med halsbånd. Aber med vandmeloner. Blæksprutter med perlekæder. Man tror det er løgn. Men der er timer og atter timers leg i de dyr. 
Men der var også en mørkhåret Barbie, en hund der kan logre med halen og en babydukke, der kan lave rigtige menneskelyde. Sutte, smaske, pludre, grine og prutte. Begge tøser hyler af grin hver gang den prutter. 
 
Alle gaver blev pakket ned og taget med på turen til svømmepølen. Og ja, det er en ægte blomst Kamille har i håret.

Om aftenen kom Guadalupe på besøg sammen med sin niece Karen, der om nogen er et globaliseret barn. Hun er født i Panama, vokset op i Puerto Rico, har boet i Algeriet og er nu vendt "tilbage" til Panama med sine forældre.Taler klingende amerikansk og selvfølgelig spansk.
Guadalupe er pigernes absolutte favorit her i byen. Hun arbejder på sprogskolens kontor, og hver eneste dag kommer tøserne stormende gennem gangene og råber "Guadalupe, Guadalupe, vi skal hen og se om Guadalupe er der". De får altid en lille kiks og en mere. Og de skal altid op og sidde på hendes skød og have kæmpestor kildetur. Guadalupe var også vores barnepige, da vi forleden var på restaurant med nogle bekendte fra sprogskolen. Med hende er der ingen sproglige barrierer. De finder bare ud af tingene. 
Panamanere elsker søde sager næsten lige så meget som de elsker smukke sager. Det resulterer i nogle vildt ornamenterede sukkerbomber af nogle lagkager, som vi selvfølgelig skulle prøve af til fødselsdagen. Vi serverede kagen for Karen og 'Lupe, og det blev den grande finale på Kamilles fantastiske fødselsdag. Da hun og Sofia havde slikket to tredjedele af glasuren i sig, faldt fødselsdagsbarnet omkuld på sofaen, og gæsterne måtte liste lige så stille ud i det tæppetunge regnvejr.
Feliz cumpleanos Kamille
Marie

2 kommentarer:

 1. Kære Sofia og Kamille,
  Tak for jeres fortælling om fødselsdagen. Hold da op, hvor har I festet! Og snart er det mors tur, og så Sofias 6 års fødselsdag i januar, mens vi andre må fryse i kulden. - Men inden da kommer vi og besøger jer, og så vil vi altså gerne smage sådan en drink. Vi glæder os vildt meget til at rejse sammen.
  Knus og kærligst fra farfar og farmor

  SvarSlet
 2. Kære farmor og farfar. Vi glæder os også vildt meget til I kommer. Så skal vi ud og se på krokodiller sammen...
  Kamille & Sofia

  SvarSlet