lørdag den 28. august 2010

Skak


Paa terrassen her paa Casa de Carmen staar et fint lakeret skakbord. I boernehojde. Det har Sofia taget til sig, og nu spiller vi mindst et parti om dagen. Hun har laert sig reglerne, da vi besogte Vimmerby i sommer, og nogle store boern spillede skak med kampebrikker. Kamille bliver ogsaa inviteret med til bordet en gang imellem. Et meget yndigt syn.

Der staar ogsaa en bloed, roed Sofa med et stort fladskaerms-tv foran. Udvalget af kanaler her, er vasentlig mere interessant end paa Kongelundsvej, saa Sofia har baade set cheerleader film og tegnefilm, mens Kamille og jeg har laest boeger paa vaerelset. Heldigvis er her saa overskueligt, at man kan have et oje paa fjernsynsstuen inde fra vaerelset.

Nu lyder det maaske som om vi tilbringer al vores tid paa Casa Carmen. Og det er ogssaa delvist sandt. Der har nemlig vaeret en bunke praktiske ting, der skulle ordnes. Saa pigerne har passet huset, mens Jakob for rundt i byen.

Nu er vi saa ved at vaere paa plads. Jetlagget begynder ogsaa langsomt at fortage sig for Kamille og jeg, der har vaeret noget mindre omstillingsparate end Jakob og Sofia. Det er blandt andet derfor jeg blogger foer fanden faar sko paa. Lokal tid.

I gaar var vi I Casco Viejo, den gamle bydel, som i ejendomsmaeglersprog har stort potentiale. Masser af fine gamle bygninger, der er forfaldet gennem de sidste hundrede aar. Nu bliver de saa restaureret en for en, og smaa barer og restauranter dukker op bag de ornamenterede jerngitre.

Casco Viejo er en must see for baade panamanske og udenlandske besoegende. Vi moedte en halv pigeskole fra Colon -ved den Caribiske kyst - som var paa tur med laererinden. Alle pigerne bar ultrastramme, stenvaskede cowboybukser, hvide t-thirts og gucci-inspirerede solbriller. De var hverken forarmede eller generte. Eller interesserede i Casco Viejo. Nah, de var dybt fascinerede af den europaiske familie paa baenken og i saerhed de to lyshaarede piger. Saa de tog billeder paa stribe, og enkelte af dem poserede endda imellem os, mens vendinden klarede snapshottet.

Det var sjovt, for de var soede, og Sofia ville for en gangs skyld GERNE fotograferes. Ja, lad os se hvor laenge hun bliver ved med at synes det er sjovt...


Marie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar