onsdag den 17. november 2010

På skrump i Buenos Aires

Pigerne motionerer i en af Buenos Aires' mange parker.
Hvordan taber man 5 kilo i en by, der er notorisk kendt for bøffer og rødvin? Efter 10 ugers strandferie i Caribien trænger hele familien til et mere aktivt liv. Jeg starter hver dag med en løbetur i parken. Kommer så hjem og bliver fristet af baguette og croissanter. Spiser frokost med paté og pølse. Og runder dagen af med bøffer og rødvin. Højst én bøf. Mindst én flaske.

Jeg tror ikke der står skrump på bundlinjen. Har ellers været i fitnessforretning og købe det store nye outfit - mærkevaregear til ingen penge. Nyder igen at have løbesko på fødderne og jogge rundt sammen med alle de kropsfikserede argentinere nede i parken. De har sågar fitnessinstruktører til fri afbenyttelse dernede. Ved ikke om bystyret mener motion er en folkeret, men de har bestemt en pointe. Jeg kunne da godt bruge en omgang step og lidt mavetræning hjemme på Kongelundsvej søndag morgen.
Løbeture eller ej. Buenos Aires er også tango, og vi har selvfølgelig nydt et overbevisende show på gaden i La Boca.
Vi har fundet os ualmindeligt godt til rette her i Buenos Aires. Vi elsker de mange lækre restauranter og cafeer og butikker med tøj til ingen penge. Vi er også imponerede over hvor børnevenligt her er. Cafe med egen børnepasser. Museum med max læring og timevis af leg for børnene. Zoo med løstgående dyr og fri fodring. Alting virker tilrettelagt efter børnefamilier - alting med undtagelse af restauranternes åbningstider. De tænder nemlig tidligst for grillen kl. 20, og selv om vi har forsøgt at strække vores børns sengetid, så holder de altså ikke til et stilfuldt restaurantbesøg. Det bliver mere noget med at stå på hovedet i hjørnerne eller falde i søvn hen over to stole.
Velopdragne børn på restaurant i det hippe Palermo Soho. Vi tog en eftermiddagsmenu og undgik den helt store krise.
I parken i Palermo Viejo er der fuldt blus på børneunderholdningern. Blandt andet ministaffelier til de små talenter.
Det har vist sig, at vores besøg i Buenos Aires har været timet rigtig godt. I lørdags var vi til Argentinas største hestevæddeløb på hippodromen lige om hjørnet. Det var en super familieeftermiddag med høj sol og varme heste. Vi spillede på Tossehurtig (fri oversættelse) og vandt!
Til hestevæddeløb på Hippodromen - hvem vinder...?

Tossehurtig på vej mod sejren
Men hvad vigtigere er. Der var også det helt store lokalopgør i fodbold, Super Classico. Boca Junior vs. River Plate. Jakob var selvfølgelig på pletten og så kampen for fuld udblæsning på River Plates hjemmebane sammen med et slæng af expats. Men spørg ham lige, om han er imponeret over niveauet...

Superclassico-stemning. På de "neutrale" sæder - og inden kampen gik i gang. Kropsvisiteringen fandt tilsyneladende meget lidt af fyrværkeriet...
Buenos Aires har været vores første rigtige møde med civilisationen efter 2,5 måned i regnskoven og ved stranden i Panama og Costa Rica. Vi har lappet bykulturen i os, for selv om rejsens første halvdel har været en udpræget succes, så er det godt at få vasket sandet ud af tøjet og få håret klippet af en rigtig frisør.

Foran os har vi nu rejsens anden etape - et road trip gennem Argentinas centrale provinser. Ruten er ret enkel. Vi kører ned i landet syd for Buenos Aires, hvor vi dels skal bo på herregårde, dels på strandcamping. Derefter går turen længere sydpå til Peninsular Valdez - et UNESCO world heritage site med masser af vilde havdyr. Herefter krydser vi ind over landet til Bariloche og The Lake District, som er den frodige del af Andesbjergene og samtidig den nordligste del af Patagonien. Og fra Bariloche kører vi nordpå langs bjergene mod Mendoza - et rigt vindistrikt, hvor vi regner med at fejre julen (kom bare og besøg os hvis I har lyst!). Fra Mendoza krydser vi igen ind over landet mod Buenos Aires, og undervejs bruger vi tid i las Sierreas Centrales - en mindre bjergkæde hvor der forhåbentlig er mulighed for klatring med børn.

Jakob har arrangeret en bil til os gennem en fantastisk kontakt, og i morgen tager vi til Rafaela for at hente vidunderet - en Mitsubitshi firehjulstrækker fra 1995. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med fars ferie.

Marie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar